Waarom solliciteren als je al werk hebt?

12 oktober 2016

Wat is het profiel van een werkzoekende? Zijn dat enkel mensen die actief werk zoeken? Werklozen? Positieverbeteraars? Carrièreswitchers? Of worden we vandaag allemaal een beetje geactiveerd als zogenaamde “latent” werkzoekenden?

Laat ons het eerst eens in de tijdsgeest bekijken. Het rekruteringsproces heeft de laatste 20 jaar een ware metamorfose doorgemaakt. Er is intussen ook een heleboel veranderd. Zoals het verschijnen van de eerste jobboards, cv-databanken, social media netwerking, allerhande carrièrewijzers, job apps … Om er maar enkele te noemen. Mensen kunnen vandaag altijd en overal benaderd worden met een jobaanbieding.

Ook een grote groep latent werkzoekenden wordt hierdoor 'indirect' aangesproken. Een latente behoefte betekent zoveel als “onzichtbaar”. Je zoekt niet actief naar werk op jobboards, omdat je voldoende tevreden bent over je huidige werksituatie. Maar wanneer je nieuwe carrièreopties krijgt voorgeschoteld, realiseer je je dat je misschien wel iets anders wil.
 

Ben jij latent werkzoekend?

Niet iedereen is zich er helemaal van bewust, maar een groot deel van de beroepsbevolking heeft het profiel van een latent werkzoekende. Wat kunnen zoal signalen zijn dat jij openstaat voor een nieuwe job:

  • Open je toch het mailtje met de jobaanbieding, ook al heb je al vijf jaar een vaste job?
     
  • Bekijk je weleens de jobadvertenties op nieuwssites, sociale media, in de krant …?
     
  • Heb je in je LinkedIn-account de “career opportunities” aangevinkt?
     
  • Denk je weleens na over de voor- en nadelen van je huidige job, je carrièrepad?
     
  • Pols je weleens naar de werksituatie van een vriend of kennis (die in dezelfde sector werkt)?
     


  •  

Ben jij 100% tevreden in je job?

Waarbij je vroeger tevreden was met een job, ben je nu pas tevreden met een job waarbij het volledige plaatje (work-life balance, doorgroeimogelijkheden, goede bedrijfscultuur, ...) klopt. Deze mentaliteitswijziging maakt van – bijna –  iedereen een potentiële kandidaat voor rekruteerders. Doordat je steeds makkelijker bereikbaar bent, maak je vroeg of laat weleens de bedenking: ben ik 100% gelukkig met wat ik doe? En de stap van helemaal niet werkzoekend naar latent werkzoekend is zo algauw gezet.
 

Wat kunnen wij voor jou doen als je al werk hebt?

Bij latent werkzoekenden werken we (gratis) op maat van de kandidaat. Omdat Yellow gespecialiseerd is in technische profielen, hebben we voeling mét en ervaring ín jouw vakgebied. We verdiepen ons in je profiel en vergelijken je huidige werksituatie met wat je 100% zou willen. Dat kan puur over de functie gaan, maar evengoed over doorgroeimogelijkheden, woon-werk afstand, bedrijfscultuur, arbeidsvoorwaarden, technologieën in het bedrijf, enz.

Daarnaast gaan we je persoonlijkheid testen om te bepalen welke werkomgeving voor jou een goede match kan zijn.
 

Laat anoniem je kansen berekenen

Heb je hierdoor concrete interesse in een nieuwe uitdaging? Een spontane voorstelling door ons gebeurt vrijblijvend, maar vooral: altijd anoniem en discreet! Wat je zelf, bij rechtstreeks contact met een bedrijf, uiteraard moeilijk kan.

Lijkt het je uiteindelijk toch maar niets om te veranderen van job? Dan ben je toch weer wat inzichten rijker. Soms werk je ook al gewoon in je droomjob.

Wil je door Yellow je kansen laten berekenen op de technische arbeidsmarkt? Contacteer ons dichtstbijzijnde kantoor voor een afspraak.